Benvinguts al bloc de David Caler


Sunshine Mix

La llista FUNKY TOWN - Sent el ritme!

divendres, 30 d’octubre del 2009

Roy Ayers


Roy Ayers (Los Angeles, 1940) és una llegenda viva de la música negra. El vibrafonista I vocalista californià va començar al món de la música tal I com ho feren molts musics negres, cantant al cor de l’església, on a més a més hi tocava el piano I la guitarra. Finalment però, amb l’instrument que ha destacat ha sigut el vibràfon. I d’això bona part de culpa la té el cèlebre vibrafonista Lionel Hampton.

Ayers és fill de músics. El seu pare era trombonista, I la seva mare era professora de piano. Lionel Hampton era amic dels seus pares I quan Ayers va complir 5 anys, Hampton va anar a casa seva I li va fer un regal d’aniversari ben especial: una maleta que contenia el seu primer vibràfon.
La seva carrera com a músic professional va començar als vint anys, tocant amb músics com el pianista Phineas Newborn o el bateria Chico Hamilton. L’estil West Coast va ser on Ayers va començar a destacar com a gran músic de jazz. Ayers també va enregistrar alguns treballs amb el flautista Herbie Mann.




L’any 1970, Ayers canvià l’oceà Pacífic per l’Atlàntic I formà el seu propi grup, Roy Ayers Ubiquity, amb el que gravaren uns quants àlbums pel segell Polydor. Marcats per les influències de Herbie Hancock o del Miles Davis més electrònic, els Ubiquity deixaren de banda el jazz més tradicional per flirtejar amb gèneres com l’R’n’B, el Funk o el Disco. D'aquesta època podem destacar diversos éxits com el clàssic del Blaxploitation Coffy; Get on Up, Get on Down; Running Away, Pretty Brown Skin o el tema de amb el que sempre us donem la benvinguda desde la ràdio d'aquest bloc, el mític Everybody Loves the Sunshine.


El californià sempre s'ha caracteritzat per ser un músic avançat al seu temps, un artista en constant renovació. Prova d'això són alguns treballs de Ayers com el Jazzmatazz que l'any 1993 va gravar amb Guru, un disc on per primera vegada es fusionaven jazz i el hip hop més modern. Ayers també ha colaborat amb altres artistes contemporanis com Erykah Badu, Eric Benet i s'ha reinventat a ell mateix amb discos com Mahogany Vibe (Rapster, 2004) o Virgin Ubiquity Remixed (Rapster, 2006) on alguns dels productors més importants de la música electrònica com Joey Negro, Kenny Dope, Osunlade o Basement Jaxx reinterpreten temes clàssics del vibrafonista nort-americà.




dijous, 22 d’octubre del 2009

Donald Byrd




Donald Byrd (Detroit, Michigan, 1932), és un dels trompetistes amb més talent que hi ha hagut a l'escena jazzística de la segona meitat del segle XX.

Després de la mort de Clifford Brown l'any 1956, Byrd agafà el relleu com el millor trompetista de hard-bop de l'època. A mitjans dels anys cinquanta, Donald Byrd es convertí en el trompetista dels Jazz Messengers, el genial grup dirigit pel també genial bateria Art Blakey. També per aquells anys, Byrd va tocar amb musics com Sonny Rollins , Lionel Hampton o John Coltrane, entre d'altres . Estava clar, Donald Byrd ja era un dels grans.


I com molts altres grans, Byrd va decidir formar el seu propi grup, els Blackbyrds, amb el que l'any 1972 va gravar el que fins ara és el disc més venut del segell Blue Note, Black Byrd. Un disc ple de fusió, que va suposar la incomprensió per part dels crítics més puristes, però també un referent per a molts músics que anys després han apostat per arriscar amb els seus treballs, tot fugint de les etiquetes i dels estereotips. I és que durant els anys setanta i principis dels vuitanta, Byrd va demostrar el seu talent més salvatge, a través de discos carregats de jazz-funk, fusionant estils com soul o R'n'B, amb els que va assolir l'éxit comercial amb trebals com Thank You... For F.U.M.L. (Funking Up My Life),gràcies als quals el polièdric trompetista va sonar també a les discoteques. Després d'aquesta etapa, Byrd va haver de deixar la musica uns quants anys per motius de salut, i el músic retornà anys més tard a les seves arrels més jazzístiques, col·laborant amb artistes com Joe Henderson, Bobby Hutcherson, o Keith Jarret.

Donald Byrd, doctorat en música, ha compaginat durant pràcticament tota la seva carrera la música amb la docència, i ha impartit classes de música negra a les univeritats de Howard i a la Universitat de Carolina del Nord. Prova del seu talent també en l'àmbit de la docéncia, és que el disc Black Byrd va ser gravat per Byrd i alguns dels seus estudiants, escollits per ell matiex per formar el cèlebre grup Blackbyrds.



dimecres, 14 d’octubre del 2009

SExLECTION

Nova sessió i en aquest cas, doble. Gairebé dues hores i quaranta minuts de musica sensual, dividides en dos cd's. Temes atemporals per gaudir de la bona musica i deixar anar la imaginació.

SExLECTION és una selecció musical suggerent, ideal per desconnectar del món exterior, o també per deixar-se dur pels instints més bàsics de la naturalesa humana.

Elegant, subtil, sensual, sexual, lasciva, o simplement relaxant. Interpreteu SExLECTION com vulgueu, però si pot ser, en bona companyia.

Tracklist CD1
01. Don Blackman & The Family Trad - Listen
02. Herbie Hancock & Kathleen Battle - Prelude in C Minor
03. Charles Earland - If Only For The Night
04. Freddie Hubbard - You're my Everything
05. James Brown - All The Way (Vocal)
06. Kool & The Gang - Summer Madness
07. Minnie Riperton - Inside My Love
08. Barbara Lynn - I'm a Good Woman
09. Ben E King - Supernatural Thing
10. American Gypsy - Inside Out
11. Snowboy - Where Is The Love
12. Bossa Nostra - The Message From A Soul Sisters
13. Cassandra Wilson - Closer To You
14. Bobby Hughes Experience - Upper Mansion Suite
15. Keni Burke - Risin' To The Top
16. Cool Notes - Secrets Of The Night
17. Donald Byrd - Sunning In Your Loveshine
18. Barry White - I'm Gonna Love You Just A Little More, Baby
Tracklist CD2
01. Jaffa - Sneakin' (vocal)
02. Ive Mendes - Nao Vou Fugir
03. Aya - Do What You Want
04. Mo'Horizons - Dance Naked Under Palmtrees
05. Erykah Badu - I Want You
06. Groove Collective - Peep Show
07. Zuco 103 - Vivente
08. Stan Getz & Joao Gilberto - Para Machuchar Meu Coraçao
09. Patricia Marx feat Joao Parahyba - E O Meu Amor Vi Passar
10. Boney James feat Dwele - Break Of Dawn
11. The Mock Quintet - Satisfied
12. Joe Cuba Sextet - Do You Feel It?
13. Curtis Mayfield - Billy Jack
14. Busta Rhymes feat Rick James - In The Ghetto (Instrumental)
15. Issaac Hayes - I'll Do Anything (To Turn You On)
16. Marcus Miller - Moonlight Sonata

Dissabtes de 23h a 00h...