Benvinguts al bloc de David Caler


Sunshine Mix

La llista FUNKY TOWN - Sent el ritme!

dijous, 9 de juliol del 2009

Bert Kaempfert





Bert Kaempfert (Hamburg 1923 - Mallorca 1980) és un d'aquells artistes que, sense ser grans ídols de masses, són personatges imprescindibles en el curs de la història de la música.
Segurament, a la gran majoria de gent aficionada a la música, si els hi demanem si conèixen l'obra de Bert Kaempfert, ens respondran alguna cosa semblant a "por la K de Kaempfert no me viene nada". En canvi, si els hi demanem si coneixen la cançó Strangers in the Night, de ben segur que ens respondran que si, amb rotunditat. Strangers in the Night és, sense cap dubte, el tema més conegut de Bert Kaempfert. Frank Sinatra el va popularitzar l'any 1966. Abans, un tal Elvis Presley, ja havia popularitzat Wooden Heart, un altre tema de Kaempfert, va ser l'any 1961. Bert Kaempfert també va composar temes per Ella Fitzgerald, Shirley Bassey, Sarah Vaughan o Nat King Cole, entre d'altres.


Kaempfert va aconseguir fer arribar un génere minoritari, com el jazz, a les grans masses. Ell deia que volia fer musica per a tothom, i que tothom gaudís de la seva música. Considerava que de no ser així, hauria fallat.
Bert Kaempfert va morir quan encara tenia moltes coses per aportar al món de la música. Va ser a causa d'un atac de cor, durant unes vacances a l'illa de Mallorca, l'any 1980. Només tenia 56 anys.
A la sessió Time Machine, podem trobar els temes Tahitan Sunset i My Way of Life.
Als següents videos podem veure a Bert Kaempfert i la seva orquestra actuant a un programa de la televisió alemanya, l'any 1967, i a un concert l'any 1979, respectivament.

Bert Kaempfert i la seva orquestra, interpretant un medley amb alguns dels seus temes més coneguts

Bert Kaempfert, amb la cantant Sylvia Vrethammer, interpretant el tema Love.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dissabtes de 23h a 00h...