Benvinguts al bloc de David Caler


Sunshine Mix

La llista FUNKY TOWN - Sent el ritme!

divendres, 30 d’octubre del 2009

Roy Ayers


Roy Ayers (Los Angeles, 1940) és una llegenda viva de la música negra. El vibrafonista I vocalista californià va començar al món de la música tal I com ho feren molts musics negres, cantant al cor de l’església, on a més a més hi tocava el piano I la guitarra. Finalment però, amb l’instrument que ha destacat ha sigut el vibràfon. I d’això bona part de culpa la té el cèlebre vibrafonista Lionel Hampton.

Ayers és fill de músics. El seu pare era trombonista, I la seva mare era professora de piano. Lionel Hampton era amic dels seus pares I quan Ayers va complir 5 anys, Hampton va anar a casa seva I li va fer un regal d’aniversari ben especial: una maleta que contenia el seu primer vibràfon.
La seva carrera com a músic professional va començar als vint anys, tocant amb músics com el pianista Phineas Newborn o el bateria Chico Hamilton. L’estil West Coast va ser on Ayers va començar a destacar com a gran músic de jazz. Ayers també va enregistrar alguns treballs amb el flautista Herbie Mann.




L’any 1970, Ayers canvià l’oceà Pacífic per l’Atlàntic I formà el seu propi grup, Roy Ayers Ubiquity, amb el que gravaren uns quants àlbums pel segell Polydor. Marcats per les influències de Herbie Hancock o del Miles Davis més electrònic, els Ubiquity deixaren de banda el jazz més tradicional per flirtejar amb gèneres com l’R’n’B, el Funk o el Disco. D'aquesta època podem destacar diversos éxits com el clàssic del Blaxploitation Coffy; Get on Up, Get on Down; Running Away, Pretty Brown Skin o el tema de amb el que sempre us donem la benvinguda desde la ràdio d'aquest bloc, el mític Everybody Loves the Sunshine.


El californià sempre s'ha caracteritzat per ser un músic avançat al seu temps, un artista en constant renovació. Prova d'això són alguns treballs de Ayers com el Jazzmatazz que l'any 1993 va gravar amb Guru, un disc on per primera vegada es fusionaven jazz i el hip hop més modern. Ayers també ha colaborat amb altres artistes contemporanis com Erykah Badu, Eric Benet i s'ha reinventat a ell mateix amb discos com Mahogany Vibe (Rapster, 2004) o Virgin Ubiquity Remixed (Rapster, 2006) on alguns dels productors més importants de la música electrònica com Joey Negro, Kenny Dope, Osunlade o Basement Jaxx reinterpreten temes clàssics del vibrafonista nort-americà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dissabtes de 23h a 00h...